Verdachte diefstal met geweld aangehouden

De politie heeft op vrijdag 25 november een man aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Hij is op donderdag 8 december voor de Raadkamer geleid. Op last van de Raadkamer blijft hij in voorlopige hechtenis.

Op donderdag 24 november rond 12.50 uur was een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Graaf Willemlaan spullen uit haar auto aan het halen. Daar werd zij aangesproken door een jongeman die haar de tijd vroeg. Zij meldde de tijd en de jongeman liep weg.

Ongeveer driekwartier later, rond 13.40 uur, werd op de Graaf Willemlaan bij de woning van de Nieuwegeinse aangebeld. Dezelfde jongeman stond voor de deur en weer vroeg hij hoe laat het was. Nog voordat zij antwoord kon geven, rukte hij de gouden ketting van haar nek en rende hard weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweld.

Het vervolgonderzoek leidde naar een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein. Hij werd op vrijdag 25 november aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

In de periode van eind september tot eind november vonden in Nieuwegein naast de bovengenoemde straatroof nog vier van dergelijke kettingroven plaats. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte hierbij betrokken is. Hij moest op donderdag 8 december voor de Raadkamer verschijnen. Daar is zijn voorlopige hechtenis met negentig dagen verlengd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk