Verdachte (19) serie autobranden Nieuwegein nog steeds vast

De 19-jarige vrouw die verdacht wordt van elf autobranden in Nieuwegein op 29 november en 1 december jl. zit in afwachting van de rechtszitting nog steeds vast. De 15-jarige jongen die medeverdachte is, mag het proces thuis afwachten. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

De twee jongeren werden 1 december dit jaar aangehouden, nadat een stel voetballende jongens een autobrand op de Titus Brandsmastraat ontdekten en de politie belden. Die konden de twee verdachten even later aanhouden.

Burgemeester Frans Backhuijs was blij met de oplettendheid van de inwoners en liet onze redactie weten: “Wat afgelopen nacht in Nieuwegein is gebeurd, kan absoluut niet door de beugel. Moedwillig auto’s in de brand steken, en dus eigendommen van anderen vernielen waardoor mensen in de problemen komen, kunnen en mogen wij niet tolereren. “Ik wil dan ook alle inwoners bedanken die afgelopen nacht alert zijn geweest en hebben gemeld. Er zijn diverse keren verdachte situaties gemeld. De politie is er vervolgens direct op afgegaan. Veiligheid is iets dat we samen bereiken: politie, gemeente en inwoners.”

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er nog niets te zeggen is over de motieven van de verdachten, omdat het onderzoek nog loopt. Het is nog onduidelijk wanneer de verdachten voor moeten komen.

Een van de branden eerder dit jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren