Katern

Verbreding sportaanbieding op Sportpark Galecop

In Galecop zijn vijf sportverenigingen binnen de Coöperatie Sportpark Galecop verenigd met als doel, naast het aanbieden van hun kernactiviteiten (atletiek, honk- en softbal, rugby, voetbal en golf) ook plaats te bieden aan andere vormen van activiteiten. Daarmee bereikt de Coöperatie een breder gebruik van alle voorhanden zijnde faciliteiten. Zo worden de velden en banen ook buiten de core-activiteiten van nut en worden kantines en vergaderruimten beter gebruikt.

Ron Kruiswijk en Maarten Postema (Foto: Arend Bloemink)

Een zesde vereniging
Al enige tijd liep Nieuwegeiner Maarten Postema met het idee rond om in zijn nieuwe woonplaats Nieuwegein een survivalrunvereniging op te richten. Niet zo vreemd dat Maarten met dat idee rondliep, immers, surviving is booming, Maarten beoefent de sport zelf, is gecertificeerd survival-trainer èn Nieuwegein kende geen survivalrunvereniging. Tot nu.

Op zoek naar de juiste lokatie
Via Vreeswijk Vitaal kwam Maarten in contact met Sander Tuitel van SportID Nieuwegein. En toen ging het snel. Sander bracht Maarten in contact met zijn SportID collega Jimte Poelman (ontwikkelaar Sportpark Galecop), die in de vraag van Maarten een prachtige kans zag om het sportaanbod van Sportpark Galecop te verbreden. En omdat survivallen en atletiek meerdere raakvlakken hebben werd een gesprek gearrangeerd met de voorzitter van Atletiekverening Atverni, Ron Kruiswijk.

Al meteen bij de eerste kennismaking reageerde Atverni’s Ron Kruiswijk enthousiast. Buiten de atletiekbaan, maar binnen het terrein van Atverni bleek nog wat ongebruikte ruimte beschikbaar. Ruimte die Maarten Postema heel goed zou kunnen gebruiken om daar de benodigde survival constructies te plaatsen. Constructies van hout en touw. De brede waterpartij aan de noordzijde van de atletiekbaan biedt de survivaldeelnemers nog extra mogelijkheden. Maarten’s enthousiasme nam met elke stap die hij samen met Ron op het terrein zette toe. En als dan de wethouder ook nog eens een handje helpt dan ligt de weg naar eens succesvolle KRACHTstart klaar. Inmiddels heeft Maarten alle officiële stappen gezet en de KRACHT survivalrunvereniging Nieuwegein is een feit.

Twee survivalbanen
Op het terrein van Atverni, nu eigenlijk het terrein van Atverni/KRACHT, komen een tweetal survivalbanen. Meteen links naast de ingang van hun gezamenlijke lokatie komt een een 2,5 meter hoge survivalbaan voor de jeugd. Aan de noordzijde van het terrein, binnen en naast de al bestaande crossbaan, komt de grote survivalbaan: 80 meter lang, 4 meter hoog. Het ligt in de bedoeling dat beide banen nog voor de bouwvakvakantie gerealiseerd zijn.

In september gaat KRACHT dan echt van start. Die start zal gepaard gaan met de nodige activiteiten. Welke activiteiten dat zijn, daarover laten Maarten en Ron zich nu nog niet uit. Maar één ding is duidelijk: beide verenigingen hebben als doel om sport zo breed mogelijk aan te bieden en daar hoort veel spektakel bij. Het is overigens niet de bedoeling dat de survivalrunbanen gebruikt worden zonder dat daar een gecertificeerde instructeur bij aanwezig is.

Maarten Postema
Maarten is geen onbekende in de survivalwereld. Afkomstig uit Friesland zegt hij, na een tijdje in Amsterdam te hebben verbleven, nu terug te zijn in zijn roots… Uhm… zijn roots? Die liggen toch in Friesland? Toch niet in Nieuwegein? Toch niet in Vreeswijk? Vraag hem er maar eens naar. Dan vertelt hij je, bijna tot op de dag nauwkeurig, de geschiedenis van het ontstaan van Vreeswijk (Vrees – Fries).

In Amsterdam Nieuw-west stond Maarten aan de wieg van de zeer succesvolle survivalrunvereniging Ruig. Wie gaat deze uitdagingen aan?

Ron Kruiswijk, Rose en Maarten Postema (Foto: Arend Bloemink)

Rosé
Tijdens de inventariserende wandeling met Maarten en Ron ontmoetten we Rosé. Rosé is als personal trainer, gewichtsconsulent, leefstijlcoach en sportvastencoach sinds enige tijd verbonden aan Atverni. Zij beheert het krachthonk en helpt sporters, met inachtneming van hun specifieke sport, zich op de juiste wijze te verzorgen en spiergroepen te trainen die tijdens hun eigen sport niet aan bod komen. Daarmee worden blessures voorkomen of aangepakt.

Tot slot
Hollen, rennen, klimmen, je als een aapje op hoogte over een breed water of tussen twee bomen verplaatsen, sjouwen met boomstammen en nog veel meer in een uitdagende buitenomgeving, in Nieuwegein is ook dát eerdaags mogelijk. Maarten is van plan de kosten zo laag mogelijk te houden opdat werkelijk iedereen kan meedoen. Uiteraard is de Nieuwegein-pas dadelijk van toepassing. Weer een mooie ontwikkeling op Sportpark Galecop!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren