Veiligheid tram ter discussie

In een brief aan het college van B & W vraagt de SP Nieuwegein aandacht aan de veiligheid van de tramovergangen in Nieuwegein. Op 28 juli vond een tragisch ongeval plaats met de sneltram bij de tramhalte Fokkesteeg waarbij een 82 jarige vrouw kwam te overlijden en kort daarna werd een auto geschept door een tram bij halte Batau Noord.
Martijn Stekelenburg: ‘In het Algemeen Dagblad van 9 augustus j.l. was te lezen dat diverse tramchauffeurs zich ernstig zorgen maken over de veiligheid van een aantal oversteekplaatsen op het Nieuwegeinse sneltramtraject. Ook was een uitspraak van wethouder Lubbinge te lezen over de wens om de veiligheid te verbeteren en dat in een eventuele vernieuwing van het tramspoor mee te nemen. Daarnaast werd in het artikel aangegeven dat de gemeente IJsselstein bij de aanleg van het sneltramtraject geëist heeft dat alle oversteekplaatsen afdoende beveiligd zouden worden. De nabestaanden van het slachtoffer zijn van mening dat iedere oversteekplaats voorzien zou moeten zijn van een geluids- en lichtsignaal bij naderende trams.’Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) pleit voor een onderzoek naar de veiligheid van de sneltramverbinding en dat dat onderzoek er snel moet komen. Ook wethouder Reusch heeft aangegeven zich hard te maken in het BRU voor een onderzoek naar de veiligheid. In de brief vraagt de SP middels vragen aan het college de verantwoordelijkheid te nemen en zorg te dragen voor de verkeersveiligheid rondom de sneltram overgangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren