Veilige loop- en fietsroutes in Zuilenstein

Basisscholen De Toonladder, De Vroonestein school, De Beatrixschool, De Vleugel, verkeersouders en gemeente Nieuwegein hebben de verkeersveiligheid rondom de scholen in Zuilenstein verbeterd. In het project Veilige loop- en fietsroutes naar school worden basisschoolleerlingen gestimuleerd om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Er zijn veilige loop- en fietsroutes uitgezet in de wijk, verkeersknelpunten aangepakt en voorzieningen getroffen rondom de scholen zoals een nieuwe opstelplek voor de ouders om te wachten tot de school uitgaat.

Nadat een pilot met de scholen in Galecop succesvol is afgerond waren de scholen in Zuilenstein aan de beurt. Vervolgens volgen ook de andere basisscholen. “Vanochtend ging ik mee op stap met de groep van mijn jongste zoon, met de tram naar een museum in IJsselstein. De kinderen en begeleiders droegen de veiligheidshesjes, betaald uit het project en we liepen over de blauwe paden en oversteekplaatsen naar de tram. Dit is toch de droom van elke verkeersouder’’, aldus een actieve verkeersouder.

De afgelopen weken zijn de ouders geïnformeerd over de blauwe paden. Het heeft in de nieuwsbrief gestaan, op de website van de scholen, op twitter, in elke klas heeft de leerkracht de kinderen geïnformeerd, er is een brief uitgegaan naar elk gezin en is de folder van VVN verspreid over hoe kinderen zich in het verkeer gedragen. In het najaar wordt de verkeersveiligheid gemeten in een enquête onder de ouders en kinderen. De looproutes naar school worden gemarkeerd met Dick Bruna-stoeptegels. De start van een looproute wordt aangeduid met een driehoek van blauwe stoeptegels. Ook zijn de oversteekplaatsen herkenbaar door de kleur blauw. De blauwe kleur van de oversteekplaatsen heeft een verhoogde attentiewaarde voor de automobilisten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk