Veel werk verzet tijdens NLDoet 2015

Tijdens NLDoet op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is in Nieuwegein bij verschillende maatschappelijke organisaties veel werk verzet. Zo’n 160 Nieuwegeiners hebben zich op die dagen ingezet bij 23 klussen. NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Samen voor Nieuwegein en MOvactor werken lokaal samen om het project te coördineren en onder de aandacht te brengen. Sylvia Rehorst, Mariette Ippel en Annemieke van Lieshout van MOvactor bezochten met fotograaf Peter Stennekes de activiteiten in Nieuwegein. Ze reikten aan de coördinator van het project een tasje uit met een klein bedankje voor alle vrijwilligers die meewerken. Ook dit jaar hebben alle vrijwilligers zich met enthousiasme ingezet voor de activiteiten.

Via de website van NLDoet konden vrijwilligers zich aanmelden. Vele Nieuwegeiners hadden dat gedaan. Een aantal medewerkers van het Eerstelijns Medisch Centrum (EMC) aan de Mondriaanlaan zijn gezamenlijk aan de slag gegaan bij de Kruidentuin aan de Nedereindseweg.

Ook het college van burgemeester en wethouders was tijdens deze dagen actief. Burgemeester Frans Backhuijs is gaan fietsen op een speciale fiets met één van de kinderen met een beperking van kindercentrum Skippy. Wethouder Hans Adriani ging naar de kinderboerderij met de kinderen van Skippy. De wethouders Martijn Stekelenburg en Peter Snoeren hebben de handen uit de mouwen gestoken bij bouwspeeltuin Jeugdland. Wethouder Johan Gadella heeft geholpen met de schoonmaakactie van Lister rondom de Souvereinburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren