Veel weekendwerk voor vervanging trambaan

Aankomend weekend staan er belangrijke werkzaamheden op het programma voor de vernieuwing van de trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein. Grote wisseldelen worden ingehezen voor de aanleg van de nieuwe wisselstraat. Ook wordt vanaf vrijdagmiddag 1 augustus een stopmachine ingezet om de nieuw aangelegde sporen precies op de berekende positie te plaatsen. En net als vorige week wordt er gewerkt aan overwegen.

De werkzaamheden aan de wisselstraat vinden plaats van vrijdag 1 augustus 07:00 uur tot maandag 4 augustus 07.00 uur, bij de wisselstraat ter hoogte van de wijk Blokhoeve. Op de 200 meter lange wisselstraat worden onder andere negen grote wissels ingehezen en op hun plaats gelegd. De onderdelen worden gefaseerd en begeleid aangevoerd met vijftien grote vrachtwagens/trailers van 20 meter lang.

De stopmachine is op vrijdagmiddag 1 augustus op de Griffioenlaan (Utrecht) in het vernieuwde spoor gezet. Over het nieuwe spoor rijdt de stopmachine langzaam richting de wisselstraat (Nieuwegein) en legt al rijdend het spoor op precies de goede positie. De werkzaamheden gaan door tot 23:00 uur en worden zaterdag 2 augustus en indien nodig ook zondag 3 augustus voortgezet.

Komend weekend wordt de overweg bij de toerit richting Arnhem en de afrit van de A12 bij P+R Westraven vervangen. Deze toe- en afrit zijn daarom afgesloten. De afsluiting begint op een vrijdagavond 1 augustus 2014 om 20.00 uur. De afsluitingen van de A12 zijn afgestemd met Rijkswaterstaat, de gemeente Utrecht en de renovatie van de nabijgelegen Galecopperbrug die in dezelfde periode wordt vernieuwd. De op- en afrit gaat volgens planning weer open op maandag 4 augustus 2014 om 06.00 uur. Het verkeer zal worden omgeleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk