Spitsen in Vreeswijk

De eerste spitsen zijn inmiddels al gearriveerd in Vreeswijk! Dat zijn de Testudo, Optimist en de Veridis Quo aan de Dorpsstraat en de Essex bij de Museumwerf. En wie weet komen er nog meer!
Speciaal voor Bievenue op de Museumwerf! zijn ze naar Vreeswijk gekomen. Het oude schippersdorpje raakt meteen al in de juiste sfeer voor het werfweekend aankomende zaterdag en zondag.

Duidelijk op de foto’s is te zien dat hun karakteristieke kop en kont in tegenstelling met hun benaming spits, nogal stomp zijn. De schepen varen nog volop met vracht van en naar Frankrijk.

Extra bijzonder is de aanwezigheid van de Essex. Het schip speelt namelijk de hoofdrol in de documentaire Passage die tijdens het werfweekend bij de Museumwerf is te zien. Meer informatie over Bienvenue op de Museumwerf vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren