Veel vragen bij de begroting door de PvdA

Tijdens de commissievergadering ABZ heeft de PvdA Nieuwegein kritische opmerkingen geplaatst bij de begroting 2004. Het college bezuinigt zeer grote bedragen, bijvoorbeeld € 670.000,– op het minimabeleid, maar alleen met veel bladeren in de begrotingsstukken kom je daar achter.

De PvdA vindt dat verhullend en eist betere toelichtingen van het college. Ook is uitgesproken dat deze kaalslag op het gebied van sociale voorzieningen Nieuwegein-onwaardig is. Het college biedt geen enkel zicht op de wijze van compenseren hiervan. Ook hierom is in de commissie gevraagd. Verder vindt de PvdA de wijze waarop het college met instellingen omgaat onzorgvuldig. Die worden op het laatste moment geconfronteerd met ingrepen zonder goed overleg.

De PvdA signaleert dat het college als een boekhouder tekeer gaat in de begroting: Soms wordt met de ene hand gegeven en met de andere weer teruggehaald, visie ontbreekt. Bij de begrotingsbehandeling op 11 november zal de PvdA inzetten op een compensatie voor het afschaffen door VVD en CDA van het minimabeleid. Zoals de begroting nu voor ligt kan de PvdA niet akkoord gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk