Katern

Veel meldingen voor ophalen grof afval

Gemeente Nieuwegein en Reinigingsbedrijf Midden Nederland RMN zijn blij dat u als inwoner zoveel belt voor het laten ophalen van grof afval. Het schoon, heel en veilig houden van de openbare ruimte zorgt immers voor een positieve beleving van de openbare ruimte. Nu u net als zoveel andere mensen door het coronavirus gedwongen bent thuis te blijven, is het opruimen van het huis een dankbare klus.

Recyclingstation
U kunt uw grof afval ook zelf weg brengen naar het Recyclingstation aan de Hollandhaven. Op het Recyclingstation kunt u uw grofafval naar verschillende grondstofstromen scheiden. Ook daar is het de laatste weken erg druk. Vanwege het Coronavirus met de anderhalve meter sociale afstand kunnen er maar vijf auto’s per keer op het Recyclingstation toegelaten worden. Zolang de drukte voortduurt, nemen we extra verkeersmaatregelen rondom het Recyclingstation.

Openingstijden
Maandag zijn we open vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Dinsdag tot en met zaterdag zijn we geopend vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur. Als u in deze drukke periode komt, houdt u dan rekening met wachttijden.

Meldingen grofvuil
U kunt een melding maken op de gemeentelijke website van grofvuil of zwerf- vuil in uw buurt. De gemeente doet er alles aan om de dienstverlening aan haar inwoners zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo wordt een extra ronde grofvuil gereden. U kunt bij de RMN een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil voor maandag, woensdag of vrijdag. Wij verzoeken u dringend om tot de ophaal dag uw spullen thuis op te slaan.

Nee/nee en nee/ja sticker
Ongetwijfeld heeft u ook meer papier afval. U bent veel meer thuis en u bestelt misschien veel meer online zodat de pakketjes of de boodschappen worden thuis bezorgd. Om de hoeveelheid papier terug te brengen, adviseren wij u gebruik te maken van de Nee/Nee en Nee/Ja sticker. Nee/nee is voor geen ongeadresseerde reclamedrukwerk en huis aan huis bladen. Nee/ja sticker is voor geen ongeadresseerde reclamedrukwerk maar wel huis aan huis bladen. Omdat onze servicebalie van het KCC vanwege het coronavirus niet hiervoor beschikbaar is, kunt u ons mailen en sturen we u de gewenste stickers toe. Mailt u naar samendoen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren