Veel evenementen bedreigt in Nieuwegein

De Stichting Verkeersregelaars Nieuwegein is naarstig op zoek naar mensen die mee willen helpen tijdens evenementen in Nieuwegein. Verschillende evenementen zitten met hun handen in het haar vanwege het tekort aan vrijwillige verkeersregelaars waardoor veel evenementen op losse schroeven staan. De gemeente eist van de organisatoren van evenementen in Nieuwegein dat ze zelf voor het regelen van het verkeer zorgdragen.

Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein bied kleine organisaties in en om Nieuwegein evenementen verkeersregelaars aan waar dit nodig is volgens de vergunning. Helaas dreigen veel evenementen volgend jaar niet door te kunnen gaan of met extreem hoge kosten omdat er weinig nieuwe verkeersregelaars bij komen, hier door lopen de voorbereidingen al vroeg spaak en is er een kans dat diverse evenementen ook geen doorgang kunnen vinden volgend jaar. Denk hier bij aan de avond vier daagse, Koningsdag, Sinterklaas intochten.

De Stichting is op zoek naar nog 20 vrijwilligers. Vanaf 16 jaar ben je welkom. Verkeersregelaars moeten voor ze de straat op mogen tenminste een online cursus volgen. Ook leert u de praktijk met een geoefende verkeersregelaar. Meld u dan aan via: verkeersregelaars.nieuwegein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk