Veel animo voor wonen in Nieuwegeinse kantoren

Leegstaande kantoren transformeren tot woningen: in Nieuwegein is het een gat in de markt. Kopersbijeenkomsten trekken zeer veel geïnteresseerden en tientallen woningzoekers nemen direct een optie op een woning. Vooral voor starters zijn de relatief goedkope woningen een uitkomst.

Nieuwegein telt net als veel andere gemeenten een groot aantal leegstaande kantoren. Nu de waarde van commercieel vastgoed sterk gedaald is, wordt het financieel haalbaar om kantoorpanden te transformeren tot woningen. Nieuwegein is daar druk mee bezig. Het eerste project werd in oktober 2012 opgeleverd: Geinzicht, met 34 studio’s waarvan de meeste minder dan een ton kosten. Binnen een maand was 70% verkocht. Sinds december staan ook de projecten Merowe (38 appartementen), Early Bird (35 appartementen) en Krijtstede (30 appartementen) in de verkoop. Hiervan is ook al meer dan 70% verkocht.

“De prijs van de woningen ligt tussen de 70.000 en 149.000 euro. In die prijsklasse is er niet veel aanbod in Nieuwegein”, zo verklaart Frank Verveer het succes van de woningen. Hij is algemeen directeur van het betrokken makelaarskantoor, De Keizer makelaarsgroep. “Bij deze prijzen zijn de maandlasten in vergelijking met huren erg aantrekkelijk voor onze doelgroep: kopers in de leeftijdscategorie 20 tot 35 jaar. Maar ook oudere kopers hebben belangstelling, bijvoorbeeld omdat ze hun relatie hebben beëindigd. En laatst heb ik een woning verkocht aan een binnenschippersechtpaar, dat er in het weekend wil gaan wonen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk