Vechtpartij om mondkapje bij BP-tankstation aan de Richterslaan

De politie moest woensdagavond 16 december jl. om 22.15 uur ingrijpen bij het BP-tankstation aan de Richterslaan in de wijk Wijkersloot/Jutphaas. Op de melding kwamen drie politie-eenheden af.

Volgens getuigen ontstond rond 22.00 uur een vechtpartij omdat een klant in de winkel bij het afrekenen geen mondkapje droeg. Een persoon sprak de man hierop aan. Het conflict werd buiten uitgevochten. Omstanders melden dat daarbij een koevoet en een hond zijn ingezet.

De politie heeft zeker één aanhouding verricht. Een persoon liep lichte verwondingen op. De raddraaier is meegenomen naar het bureau. Personeel van de BP aan de Richterslaan is erg geschrokken van het incident. Omdat er tot nu toe geen aangifte is gedaan, kan de politie weinig kwijt over de vechtpartij. Camerabeelden in de winkel moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Irritatie
Het aanscherpen van de maatregelen door het RIVM, ondanks dat se vrijheidbeperkend zijn, leidt volgens deskundigen wel tot meer duidelijkheid, en dus tot minder frustratie. ‘De laatste tijd zag je de polarisatie op straat en in winkels, een deel draagt wel een mondkapje, een deel niet. Als je iemand erop aanspreekt, kan het meteen tot irritatie leiden’ aldus een deskundige.

Het kabinet kondigde dinsdag 15 december jl. ‘stevige’ maatregelen aan voor de komende vier weken. Wat mag nog wel, en wat niet meer? Kijk voor actuele zaken op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk