Vanaf 11 mei Rioolinspectie in Galecop

Vanaf dinsdag 11 mei start de gemeente met de uitvoering van de reiniging en inspectie van de ongeveer 14 km lange riolering in de wijk Galecop. Het betreft het gedeelte tussen de Galecopperdijk en de AC Verhoefweg. Het werk duurt ongeveer drie weken en kan enige hinder veroorzaken. De reiniging is noodzakelijk om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen.

De reiniging wordt uitgevoerd door een ploeg van twee vrachtwagens, een hogedrukwagen en een vacuümwagen. De hogedrukwagen heeft een tank met circa 15 m³ (sloot)water en spuit het riool schoon met een druk van ongeveer 100 tot 150 bar. De vacuümwagen zuigt (net als een grote stofzuiger) het rioolslib en andere vervuilingen op en voert dit af naar een verwerkingsinstallatie.

Door de inspectie krijgt de gemeente een beeld van de kwaliteit van de rioleringen. De inspectie wordt uitgevoerd vanuit een bestelbus door middel van een rijdende videocamera. Tijdens de inspectie worden de beelden in de bus opgenomen op een videoband en worden gelijktijdig eventuele mankementen en hun exacte locatie ingevoerd in de computer. Deze waarnemingen worden samen met de foto’s verwerkt in een inspectierapport. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Teeuwissen Rioolreiniging BV uit Huizen.

Overlast

Wellicht dat u enige hinder ondervindt van de werkzaamheden. Doordat het hoofdriool met hoge waterdruk wordt gereinigd, kan het gebeuren dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen (waterslot herstellen). In het andere geval kan het water in het toilet of gootsteen omhoog komen of gaan borrelen. Dit komt echter heel zelden voor. Een handdoek onder de deksel (bril) van het toilet, voorkomt dat het water over de vloer komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren