Vanaf 1 april: ‘Tegel eruit, plantje en struik erin’

Geen grap, het is echt waar. Na ‘Tegel eruit, plantje erin’ en ‘Struik erin!’ komt er de volgende mogelijkheid, om je tuin of balkon te vergroenen. En te verlekkeren. Vanaf 1 april 2024 kun je bij Intratuin IJsselstein een fruitstruik kopen met een flinke korting van 65%. Je betaalt dus zelf maar 35% van de totaalprijs!

Deze actie geldt voor alle inwoners van de gemeentes IJsselstein, Lopik, Nieuwegein én Houten. Dus óók alle bijbehorende dorpskernen. Dit kan omdat KNIJ en IVN Nieuwegein, IJsselstein en omstreken gezamenlijk ‘Blauw Initiatief’ subsidie hebben aangevraagd bij waterschap Stichtse Rijnlanden (HDSR). Intratuin koopt deze biologische struiken hiervoor in en draagt ook bij aan extra korting op de struiken.

Als je eenmaal begonnen bent met een plantje en het bevalt dan is een stap verder wel logisch. Wat is er nu leuker dan dat de struiken in je tuin of balkon eetbaar zijn? Heerlijke frambozen, druiven of bessen in verschillende kleuren en smaken. Voor kinderen een geweldige manier om in contact te komen met buiten, de natuur en waar ons eten vandaan komt. Want fruit komt niet uit een fabriek.

De actie ‘Tegel eruit, plantje erin’ en ‘Struik erin!’ ondersteunt ook een gezonde waterregulatie in je tuin. Struiken helpen met grote regenbuien om water op te vangen en geven meer verkoeling tijdens hete periodes dan stenen. ‘Een win-win voor de tuin, biodiversiteit en klimaatadaptatie. En voor onszelf een genot van leuke gekleurde bessen of vruchten om naar te kijken én van te proeven’ aldus Martin van Genderen van het IVN Nieuwegein, IJsselstein en omstreken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk