‘Van zonnewijzer tot digitale klok’

Elke vier maanden is er een nieuwe expositie in Museum Warsenhoeck in Nieuwegein. Vanaf 7 september start de expositie “Stilstaan bij de tijd, van zonnewijzer tot digitale klok”. Museum Warsenhoeck is geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Openingstijden: 14.00 – 17.00 uur; Vanaf 1 november: 14.00 – 16.00 uur.

“De tijd” is één van de meest invloedrijke uitvindingen van de mens en daarvan wil het museum u iets laten zien. Er zijn zandlopers, zonnewijzers en uurwerken in alle soorten en maten, maar ook foto’s, tekeningen en korte toelichtingen. De tentoonstelling laat u zien bij wie de eerste uurwerken stonden, maar ook wat voor rol de klokken speelden en spelen in de religie. Uit het oude gemeentehuis van Jutphaas is de zonneklok te zien, maar ook een scheepsklok van de Vreeswijkse schippers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren