KunstGein Expositie: ‘Kunstrijk Vianen’ in Nieuwegein

Regelmatig exposeren kunstenaars uit Vianen in het KunstGein Podium in het Atrium van het Stadshuis in Nieuwegein. En daar is de organisatie zeer blij mee. Vanaf woensdag 12 december tot en met 19 januari 2019 kunnen de bezoekers genieten van de kunstwerken van de drie kunstenaar Margreet van Moergastel (schilderijen), Petra Smits (schilderijen) en Wim Peters (sieraden) uit Vianen. Zij tonen hun fraaiste kunstwerken. Op zaterdag 15 december is de feestelijke opening en wordt om 15.00 uur verricht door kunstenaar Janneke Hartman.

Tijdens de expositieperiode kun je Wim Peters aan het werk zien. Tevens is er de mogelijkheid tegen een kleine vergoeding een titaan sieraad te maken en elektrolytisch te kleuren. Wim is op de volgende dagen aanwezig in KunstGein Podium: 21, 27, 29 december 2018 en 3, 5,11 en 12 januari 2019.

Wim Peters – sieraden
Het vak zoals het nu uitgeoefend wordt wijkt niet veel af van het goud- en zilversmeden in de vorige eeuw, alhoewel de computer met de 3D printer ook in dit vak zijn entree heeft gemaakt. Met eenvoudige middelen en een dosis vakmanschap en de liefde en kennis van materialen prachtige voorwerpen te maken is voor hem aanleiding geweest om zich hier in te verdiepen. Hij heeft een opleiding gevolgd bij een goudsmid en daarna bij hem bekwaamd in het vak.

Margreet van Moergastel – schilderijen acryl
Zo’n 20 jaar geleden kreeg zij behoefte aan een nieuwe creatieve uiting. Na een bezoek bij een amateur schildervereniging ging zij overstag. Daar ontwikkelde zij haar eigen stijl. Op de middelbare school vond zij meetkunde een fijn vak. Het lijnenspel intrigeert haar en geeft inspiratie. Dit is terug te vinden in haar kleurrijke schilderijen.

Petra Smits – schilderen en tekenen
Voor Petra is tekenen en schilderen een passie en zij zet haar creativiteit op verschillende gebieden in. Niet alleen als schilder, maar ook bijvoorbeeld ook in het ontwerpen van leuke educatieve projecten voor het onderwijs. Voor deze expositie heeft zij meerdere kleine werkjes gemaakt. Heel anders dan men van haar gewend is, kortom echte “must haves”.

Het KunstGein Podium is open de woensdag, donderdag, vrijdag en de zaterdag van 13.00 uur tot 17.00. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. U vindt KunstGein Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Op de foto v.l.n.r: Petra Smits, Margreet van Moergastel en Wim Peters

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren