Bekeuringen bij bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Fakkelstede in Nieuwegein heeft de politie woensdag 7 januari bekeuringen uitgeschreven. Met de controle wil de politie de verkeersveiligheid verbeteren.

De controle vond plaats rond 20.00 uur in Nieuwegein. Er werden 45 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 18 personen bekeurd voor o.a. snelheidsovertredingen, het niet dragen van een helm, gladde banden, ondeugdelijke remmen, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het ontbreken van een spiegel op de bromfiets. Er zijn vtwee bromfietsen in beslag genomen.

In Nederland rijden meer dan 1 miljoen brommers en snorfietsen. Zij veroorzaken relatief veel ongelukken. Het bromfietsrijbewijs, het kentekenrijbewijs, het niet harder rijden dan de toegestane maximumsnelheid, het dragen van een helm en een verbod op brommers op het fietspad zijn voorbeelden van regels die de overheid heeft ingesteld om onder meer het aantal bromfietsongelukken en diefstal van dergelijke voertuigen te verminderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren