‘Van stoomtram tot sneltram, 130 jaar personenvervoer’

Onder de titel ‘Van stoomtram tot sneltram, 130 jaar personenvervoer’ gaat de Historische Kring Nieuwegein in het museum Warsenhoeck een pracht van een tentoonstelling inrichten. Op de tentoonstelling is te zien hoe het personen vervoer geregeld was tussen Utrecht, Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein.

De tentoonstelling geeft aan de hand van oude en nieuwe foto’s en voorwerpen een beeld van de ontwikkeling van het vervoer in de afgelopen eeuw. Er zijn afbeeldingen vann het stoomtrammetje dat van 1883 tot 1893 heeft gereden. Verder zijn er beelden van paardentrams en autobussen, en worden er schaalmodellen tentoongesteld. Bijzonder is een wagenbord van de stoomtram,
de leren beenkappen van een trambestuurder, en verder allerlei attributen uit bussen en trams. Ook is er een uniform te zien van de controleur van de busmaatschappij ”West-Nederland.”

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 14 januari 2012 t/m 1 april 2012 in
museum Warsenhoeck, gelegen in het Natuurkwartier. Museum Warsenhoeck is i.v.m. het inrichten van deze tentoonstelling gesloten van 1 januari tot en met 13 januari 2012. Vanaf 14 januari is het museum weer open. Museum Warsenhoeck is te vinden in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11 in Nieuwegein. Openingstijden:

Maart t/m oktober: woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. November t/m februari: woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk