Katern

Van Bed en Breakfast naar Casa Vacanza

Allereerst mijn excuses …. ik heb twee maanden niet geschreven. Iedere keer nam ik me voor om er eens goed voor te gaan zitten, en er kwam niets op papier. Er is best veel gebeurd en ik zal vanaf nu de draad graag weer oppakken. Vanaf half maart zijn we bezig met ons huis en dat vergt heel veel tijd. Na drie seizoenen moet er nodig geverfd worden, een aantal spullen vervangen en natuurlijk de slaapkamer (cantina) van Valla heeft een ware metamorfose ondergaan. Allereerst hebben we de stenen muren helemaal schoongemaakt, daarna een cementen laag er tegenaan gezet. Dat weer netjes afgewerkt en toen een soort antica kalklaag gesmeerd. Daarna een mooie witte kleur er overheen geverfd. Het ziet er heel mooi uit, een stuk lichter en mooi afgewerkt.

We hebben sinds kort ook een mooie pergola, nu nog bedekt met riet. We hebben zes druivenplanten geplant, die als het goed is, volgend jaar zorgen voor de nodige schaduw. Natuurlijk zijn de druiven dan eetbaar en voor alle gasten en wij, binnen handbereik. Onder die pergola staat de grote tafel, waar we de heerlijke gezellige Piemontese diners weer kunnen geven.

Riccardo is in mei 16 geworden, al een hele knul hoor. Op school gaat het redelijk goed, hij heeft veel moeite met de geschiedenis en de grammatica van Italie. Eigenlijk logisch, hij mist natuurlijk alle leerstof van de lagere school hier. Moeilijk om nu nog in te halen, vooral omdat hij heel veel tijd steekt in zijn vrienden, zijn vriendinnetje en zijn sport. Ook wil hij graag wat bijverdienen, maar hier is heel moeilijk werk te vinden voor zijn leeftijd. Hij gaat dus als het kan met Mario mee, en als hij 17 is mag hij bij de grote supermarkt werken.

Nu alle appartementen er weer stralend uitzien, is het wachten op de gasten. Volgend weekend begint het bij ons, later als vorig jaar. Toen zaten we eind april al vol, en was juni rustiger. Nu komen de boekingen wat later op gang, maar ik heb een goed gevoel dat het helemaal goed komt.

We hebben ook nog controle gehad van de Asl. Dat is de organisatie die gaat over de zorg, de veiligheid. Toen wij ons aangemeld hadden als B&B hoorden we een tijd niets, maar in het voorjaar was en twee maal een controle. De eerste keer van de Polizia della Salute die alles goed keurde. Daarna dus de Asl. Deze man gaf aan dat we geen B&B waren maar een Casa Vacanza. Hij heeft helemaal gelijk, dus het hele gedoe begon weer opnieuw. Maar we zijn er uit, denken én hopen we!!! We hebben nu een eigen bedrijf, een Partita Iva (kvk). Het houdt voor mij in dat ik heel veel administratie erbij heb gekregen, overal een factuur moet vragen, iedere drie maanden met alle bonnen naar de commercialist moet, gasten registreren en ga zo maar door. Ik ben nog in een leerproces, want het is en blijft Italie, met zijn duizenden wetjes. Ik had 4 jaar lang altijd in mijn hoofd de volgende zin: Italie is het leukst als je er weinig van begrijpt. Maar nu moet ik wel, ik ben nu een deel van de samenleving en moet mij aan die vele wetjes houden. Duim voor mij dat het allemaal gaat lukken, ik zal jullie op de hoogte houden.

En Ik zal vaker schrijven, beloof ik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk