Vakantietips voor diabetici

Ook mensen met diabetes willen graag op vakantie. Dat hoeft geen probleem te zijn. Wel is een goede voorbereiding van de reis erg belangrijk. Door een ander dagritme, een ander klimaat, ander eten en door infecties kan de bloedsuikerspiegel ontregeld raken. En insuline is niet bij elke temperatuur even goed houdbaar.

Daarom heeft bibliotheek De tweede verdieping een minidossier ‘Diabetes en vakantie’ gemaakt. Hierin staan alle belangrijke punten waarop diabetici moeten letten tijdens de voorbereiding van een en op reis.

Het minidossier ‘Diabetes en vakantie’ kan als leidraad dienen om het gesprek met een behandelaar voor te bereiden. Het vervangt dit gesprek echter niet. In het dossier zijn tips te vinden, ervaringsverhalen van diabetici, boekentips en links naar interessante websites. Het dossier staat op www.nieuwegeingezond.nu, de lokale gezondheidssite, die onderhouden wordt door de bibliotheek.

Nog meer weten over leven met diabetes? In bibliotheek De tweede verdieping vinden regelmatig Diabetes Corners plaats. De ontmoetingen zijn voor iedereen die zelf diabetes heeft of betrokken is bij een diabetespatiënt. Elke avond is opgebouwd rond een bepaald thema.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren