Vader en zoon Etty exposeren samen in het KCN

Bijna traditiegetrouw hebben vader Joe Etty en zoon Randy Etty ook dit jaar weer een expositie samengesteld van hun werken, welke te zien is van 8 t/m 30 oktober 2016 in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Op zaterdag 8 oktober om 16.00 uur vindt de opening van deze zeer kleurrijke tentoonstelling plaats.

De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein is gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en is op de zaterdag en zondag geopend op van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Joe Etty is geïnspireerd door schilders als Monet en Van Gogh. Hij schildert al sinds zijn jonge jaren; niet alleen landschappen, huizen, boerderijen en bloemen, maar ook portretten. Hij heeft in de loop der jaren zich een groot aantal technieken eigen gemaakt. Hij varieert ook met abstracte schilderijen en sculpturen. De laatste tijd heeft hij zich toegelegd op creaties met lichtgewicht cement.

Zijn zoon Randy schildert sinds enige jaren. Zijn motto ontleent hij aan Jan Wolkers: “Pas als het kunst is, is het echt.” Hij voelt zich thuis in musea: meesterwerken van Rodin, Caravaccio, Van Gogh en Rembrandt zien, en in zijn atelier ontwikkelt hij zijn rechter hersenhelft: zoeken, proberen, ervaren. Emotie, dynamiek of beweging in een beeld of schilderij weergeven. Hij beschouwt deze expositie samen met zijn vader als een unieke levenservaring.

je_2016_werk_r_paard

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk