‘Grip op je dip’ voor lesbische en biseksuele vrouwen

Altrecht Preventie en RIAGG Amersfoort & Omstreken start 23 november 2004 de cursus ‘Grip op je dip’ voor lesbische en biseksuele vrouwen met lichte tot matige depressieve klachten.

Als je regelmatig last hebt van depressieve klachten, kan dit gevolgen hebben voor je dagelijkse leven: je slaapt slecht, je piekert veel, je kunt niet meer zo genieten, je hebt niet zoveel zin om met anderen te zijn, maar je voelt je ook alleen, je krijgt last van lichamelijke klachten. Toch kan het moeilijk zijn om dit met iemand te delen omdat je vaak als lesbische of biseksuele vrouw gewend bent veel alleen op te lossen.

Naar aanleiding van het algemene aanbod van de cursus ‘Grip op je dip’ bleek dat lesbische en biseksuele vrouwen behoefte hadden aan een dergelijke cursus speciaal voor hen vanwege de herkenning van en erkenning voor het specifieke hiervan. In de cursus leer je vaardigheden om je somberheid te verminderen.Voor deelname maakt het niet uit of de klachten nu wel of niet verband houden met lesbisch of biseksueel zijn.

Door de samenwerking tussen Altrecht en RIAGG Amersfoort & Omstreken kunnen belangstellenden uit de hele provincie Utrecht deelnemen. De groep bestaan uit ongeveer 10 deelnemers. De kosten zijn € 25,-. Men kan zich rechtstreeks, zonder verwijzing, aanmelden bij de afdeling Preventie van Riagg Amersfoort. Voor informatie kunt u bellen met Ada Krale van Altrecht Preventie, tel 030 – 699 91 50 of met Coby Langenkamp van het RIAGG Amersfoort & Omstreken, afdeling Preventie, telefoonnummer: 033 – 46 035 00.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk