Utrechtse Provinciale Statenverkiezingen

De Kiesraad heeft 6 februari j.l. bekendgemaakt dat vijftien politieke partijen deelnemen aan de aan de Utrechtse Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Er worden 49 zetels verdeeld onder deze vijftien partijen. (download hier het procesverbaal waarin staat welke partijen er allemaal meedoen) Maar wie doet er mee voor Nieuwegein? Wij zetten ze even op een rijtje.

Voor de VVD doet mee: Anita Vlam. Zij staat op plek 3. Mitchel Nebbeling doet mee voor de PvdA. Hij staat op plek 13. Oud raadslid Willem Wijntje staat voor het CDA op plek 11. Marleen van Oort, D66 staat op plek 25. Voor GroenLinks doen twee dames mee uit Nieuwegein, en wel Erna Kotkamp (plek 5) en Cora Coster (plek 41). SP-ers Hassan Toutouh, Ans Bontrop-van der Quast, Sandrina Leeman en Hassan Inecki (momenteel fractievoorzitter voor de SP in Nieuwgein) staan op een respectievelijke plaats: 5, 26, 18 en 30. Voor de Christen Unie staan op de lijst Harmen Wijnen (plejk 24) en raadslid Martin Monrooij (plek 27). Fractievoorzitter Herman Troost van de VSP doet mee mee 50 PLUS, hij staat op plek 10. De Inwonerspartijen hebben zich verenigd in in de partij Inwonersbelangen. Hiervoor doen mee uit Nieuwegein: Johan van Engelen (plek 1) Jacqueline Verbeek (fractievoorzitter Ieders Belang) (plek 3) en raadslid Vincent Verhaar (plek 11).

In toaal doen dus 16 Nieuwegeiners mee met de Utrechtse Provinciale Statenverkiezingen die 18 maart aanstaande wordt gehouden. Overigens kiest u die dag ook de leden van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk