Utrechts spoorbedrijf wordt verantwoordelijk voor trambaan

Met ingang van 1 september zal Spoorbedrijf Strukton Rail uit Utrecht verantwoordelijk worden voor het onderhoud van de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Van Helmondt, directeur van Strukton Rail en algemeen directeur Piet van Elteren (Gemeentesecretaris van Nieuwegein) van Bestuur Regio Utrecht (BRU) ondertekenden afgelopen vrijdag 26 juli een overeenkomst voor de komende vijf jaar met de optie om drie keer één jaar te verlengen.

Van Strukton wordt er meer verwacht dan alleen operationeel onderhoud aan de trambaan. In de nieuwe overeenkomst wordt proactiviteit, kwaliteit en toepassen van marktkennis verwacht. Strukton zal periodiek analyses uitvoeren van de prestaties van de infra en zal op basis daarvan met verbetervoorstellen komen. Deze nieuwe contractvorm moet voor een verbetering in kwaliteit en financiën zorgen.

Voorganger van Strukton Rail is het Viaanse bedrijf Volker Rail. Persvoorlichter van BRU, Bob Kiel: “Hun contract liep af, we hebben toen een open inschrijving gedaan voor nieuwe aannemers. Strukton Rail kwam hierbij als beste uit de bus.”

Om een goede overgang te realiseren tussen de oude en nieuwe aannemer is er vanaf 1 september tot 1 december 2013 een mobilisatieperiode ingepland. In deze periode bouwt Volker Rail langzaam af en zal Strukton Rail steeds meer gaan overnemen. (duic.nl)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren