Katern

UPDATE Vrouw achtervolgd en bedreigd

De politie is op zoek naar specifieke getuigen van de aanrijding op de Zuidstedeweg tijdens de avondspits op maandag 27 juni j.l. Rond 17.00 uur krijgt de politie een melding van een vrouw, die samen met twee collega’s in een Volkswagen Lupo rijdt, achterna wordt gezeten op de A.C. Verhoefweg in de richting van Nieuwegein. Ze worden achtervolgt door drie mannen in een donkergroene Mercedes. De mannen snijden de vrouw meerdere malen af en bedreigen haar.

Bij de verkeerslichten bij de Blokhoeve stopt de Mercedes en twee mannen stappen uit. Ze gooien een voorwerp naar de auto waar het slachtoffer in zit. In paniek rijden ze met hoge snelheid verder over de A.C. Verhoefweg. Bij de kruising met de Zuidstedeweg proberen de mannen de deuren te openen van de Volkswagen, maar de bestuurder weet weg te rijden. Als de Volkswagen bijna bij het politiebureau is, moet de bestuurder remmen. De bestuurder van de Mercedes rijdt dan vermoedelijk op hen in, waardoor de auto waarin de vrouw zit, begint te tollen en tot stilstand komt tegen een paal. De mannen in de Mercedes rijden dan weg in de richting van de ’s Gravenhoutseweg.

De recherche heeft tot op heden enkele getuigen gesproken, maar is nu specifiek op zoek naar getuigen die de eerste aanrijding en het gooien van het voorwerp op de A.C.Verhoefweg hebben zien gebeuren en naar ooggetuigen die de tweede aanrijding op de Zuidstedeweg ter hoogte van de Voorstede, daadwerkelijk hebben zien gebeuren.

Ook wil de politie graag in contact komen met de motorrijder, die zich na de aanrijding bij de slachtoffers zou hebben gemeld. U kunt contact op nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 als u meer weet over deze achtervolging en bedreiging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk