Unieke pilot: Keuzevak Robotica voor VO-leerlingen op Tech Campus ROCMN

ROC Midden Nederland (ROCMN) en de voortgezet onderwijsscholen (VO) Cals College IJsselstein, Globe College, Oosterlicht College en Trajectum College hebben afgelopen vrijdag 31 augustus hun handtekening gezet voor een unieke samenwerking. Het betreft de gezamenlijke uitvoering van het technische vmbo keuzevak ‘Robotica’ op de Tech Campus in Nieuwegein.

Elke week les Robotica op het mbo
Vanaf 12 september komt een klas van 16 leerlingen (4 van elke bovengenoemde VO-school) wekelijks op de woensdagmiddag naar het Tech College, op de Campus in Nieuwegein, voor het volgen van het keuzevak Robotica. Aan het keuzevak nemen zowel leerlingen deel uit het profiel Dienstverlening en Producten (D&P) als het profiel Produceren, Installeren en Energie. (PIE)

Het programma is een gezamenlijk product van zowel vmbo- als mbo-docenten. Elke week schuift een andere vakdocent uit het VO aan bij het programma voor begeleiding. Twee jonge, enthousiaste mbo-docenten van ROC MN zullen de lessen verzorgen in passende praktijklokalen; Techlabs. De leerlingen gaan hier aan de slag met het leren kennen van robots en het bouwen en programmeren van een robot.

Oriënteren op techniek
De leerlingen maken in dit traject al vroeg kennis met een mbo-omgeving, mbo-studenten, de manier van lesgeven op het mbo en de verscheidenheid aan technische toekomstmogelijkheden. De samenwerking draagt niet alleen bij aan het behoud van technisch vmbo-onderwijs in de regio, maar versterkt ook het netwerk tussen de scholen. Bovendien geeft het vmbo-leerlingen de kans om zich al vroeg te oriënteren op een toekomst in de techniek.

Na succesvolle pilot mogelijk uitbreiding
Als dit unieke concept succesvol blijkt wordt de pilot Samenwerking keuzevak VO en Tech College uitgebreid naar meer technische vmbo-keuzevakken en kan deze opzet ook breder uitgerold worden naar andere colleges van de Tech Campus en mogelijk meer VO scholen.

Tech Campus
De Tech Campus in Nieuwegein is dé plek waar mbo-colleges met technische opleidingen samen met bedrijven garant staan voor actueel techniekonderwijs. De Tech Campus bestaat uit het Tech College, ICT College, Bouw & Interieur College en het Automotive College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren