Uniek samenwerkingsproject voor hoogopgeleiden

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en Novicum Werving & Selectie starten in april een uniek samenwerkingsproject. In de maanden april en mei zetten acht consultants van Novicum hun expertise één dag per week in voor hoogopgeleide klanten van WIL. Een mooi gebaar van het bedrijf dat dit jaar 25-jaar bestaat. WIL is de uitvoeringsorganisatie op het gebied van werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

Novicum bestaat dit jaar 25 jaar. Het HR adviesbureau besloot dit niet te vieren met een receptie of feest, maar hun jarenlange expertise in te zetten voor de samenleving. Dat sluit namelijk goed aan bij de uitgangspunten van de organisatie, te weten: waarde creëren voor mens en maatschappij. Hieraan willen zij bijdragen en positieve veranderingen teweeg brengen. In hun zoektocht naar de invulling van hun maatschappelijk ondernemerschap ter ere van hun 25-jarig jubileum, werd contact gelegd met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL).

Als specialist op het gebied van hoogopgeleiden op de arbeidsmarkt, zet Novicum zich in haar jubileumjaar graag in voor werkzoekenden van WIL. WIL vroeg 25 hoogopgeleide klanten (op vrijwillige basis) mee te werken aan dit project; één voor ieder jaar dat Novicum bestaat. Met hen gaat Novicum in gesprek om in beeld te krijgen waarom het vinden van werk nog niet is gelukt. Op basis van de individuele behoefte van de werkzoekende volgt een specifieke training, workshop of korte cursus. In ieder geval krijgen alle deelnemers coachingsgesprekken op maat, over hoe zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Novicum gaat daarnaast de uitdaging aan om de deelnemers naar werk te begeleiden.

WIL helpt mensen in de bijstand onder meer in hun zoektocht naar werk. In de huidige arbeidsmarkt komen ook steeds vaker hoogopgeleiden in de bijstand terecht. WIL is dan ook enthousiast over de extra kansen die de inzet van deze maatschappelijk betrokken ondernemer haar klanten biedt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk