Uitstekende waterkwaliteit Laagravense plas

Vanwege de aanhoudende warmte blijven mensen op zoek naar verkoeling. Afkoelen bij een meer of plas is erg populair, maar waar kun je veilig een duik nemen? Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is.

Down Under aan de Laagravense plas in Nieuwegein is een populaire zwemlocatie in de regio. Waar op veel locaties in het land, vanwege de aanhoudende droogte, blauwalg wordt geconstateerd, blijft de waterkwaliteit van de Laagravense plas uitstekend.

De waterkwaliteit wordt regelmatig beoordeeld door Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD). Er wordt nauwlettend gecontroleerd of het zwemwater aan alle veiligheidseisen voldoet. Het zwemwater bij Down Under is uitgebreid gecontroleerd en uitstekend bevonden. Goed nieuws voor iedereen die, met deze zomerse temperaturen, graag het open water opzoekt!

Naast zwemmen in de Laagravense plas kun je bij recreatiegebied Down Under ook wakeboarden, waterskiën en tuben. De Laagravense plas is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en je kunt er ook terecht voor een verkoelend ijsje en iets te eten en drinken.

Benieuwd naar welke wateren in de omgeving geschikt zijn om in te zwemmen, kijk dan op deze website. Wil je de verkoeling thuis binnen opzoeken? Neem dan aluminium jaloezieën want die houden de warmte goed tegen.

2 thoughts on “Uitstekende waterkwaliteit Laagravense plas

 1. C.J. vd Krift

  Het is inderdaad een leuke plek om te gaan zwemmen.

  Het enige dat me erg stoort is de poep die overal op het grasveld ligt.
  Als ze nu nog eens wat aan de “poep problemen” gaan doen, dan zou ik er ook weer naar toe gaan..

  1. Carel Tuinder

   Gewoon een hond aanschaffen, dan denk je er heel anders over… Let op : Sarcasme…!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren