Uitreiking lintjes alsnog op vrijdag 3 juli aanstaande

Mensen die dit jaar op 24 april jl. een lintje toegekend kregen, ontvangen dat nu op vrijdag 3 juli. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden. De ruim 3000 gedecoreerden krijgen hun onderscheiding niet opgespeld, maar overhandigd in een etui. Dat gebeurt tijdens bijeenkomsten met het dan geldende maximum aantal mensen.

Gemeenten die niet alle gedecoreerden en gasten tegelijk kunnen hebben, kunnen de uitreiking eventueel ook deels op 2 juli laten plaatshebben. De gelukkigen zijn wel al in april, voorafgaand aan Koningsdag, op de hoogte gebracht en in de Staatscourant verschenen, maar uitreiken was toen helemaal niet mogelijk wegens het Coronavirus.

Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreikingen te organiseren. “Met de uitreiking op 3 juli wordt ook gehoor gegeven aan de wens van vele gedecoreerden om de versierselen snel te ontvangen”, aldus de Kanselarij.

In Nieuwegein kregen dit jaar drie inwoners een lintje. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: de heer B. van Bommel en de heer J. Naezer. Jonkvrouw A.H. de Beaufort werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier meer over hun verdiensten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren