Drie Nieuwegeiners benoemd in de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 24 april zijn drie Nieuwegeiners benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Zij zijn door burgemeester Frans Backhuijs telefonisch geïnformeerd over dit heugelijke feit en gefeliciteerd met de Koninklijke Onderscheiding. In verband met de Corona-maatregelen was het niet mogelijk de gedecoreerden met familie en vrienden te ontvangen in het Stadshuis. De Koninklijke Onderscheidingen zullen op een later moment dit jaar worden uitgereikt.

Jan Naezer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al sinds de jaren zeventig actief als beeldend kunstenaar. Zijn schildersatelier staat in Nieuwegein. Zijn werken worden nationaal en internationaal gewaardeerd en hij heeft er al vele prijzen mee gewonnen. Veel gerenommeerde musea in binnen- en buitenland hebben werken van hem opgenomen in hun collectie. Ook Prinses Beatrix heeft er een paar in haar privécollectie. Ook heeft hij veel geëxposeerd.

De heer Naezer was ook actief als docent beeldende vorming waarbij hij veel heeft betekend voor kunstenaars uit binnen- en buitenland. In zijn cursussen reserveerde hij altijd een paar gratis plaatsen voor mensen met een kleine beurs. In de jaren ’90 zette hij een afdeling beeldende vorming voor het basisonderwijs in Voorburg op die later nog werd uitgebreid. Hij ontwierp projecten, organiseerde exposities en onderhield contacten tussen politiek, kunstuitleen, bestuur en scholen. 

Een bijzondere plek was voor hem het doveninstituut Effatha. Om hier les te kunnen geven, verdiepte hij zich in de gebarentaal. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor tal van bijzondere kunstprojecten en tentoonstellingen en haalde hij belangrijke buitenlandse kunstenaars naar Nederland. Dit alles vanuit zijn buitengewone gedrevenheid om kunst verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Barry van Bommel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de Jiujitsu-sport. Zelf is hij 27 keer Nederlands kampioen geweest in diverse klassen en heeft hij mondiaal enkele keren goud, zilver en brons voor Nederland binnengehaald. Ook heeft hij bijgedragen aan grote successen van zijn pupillen in het Nederlands team. In zijn periode als bondscoach heeft hij vele senioren, aspiranten en junioren begeleid bij nationale en internationale wedstrijden, waarbij vele titels zijn behaald. De heer van Bommel is inmiddels al 23 jaar als vrijwilliger actief bij de Judo Bond Nederland (waar de jiujitsu-sport onder valt). Hij was onder meer examinator, docent en coach. Ook zette hij wedstrijdtrainingen op voor de jeugd. Hij is inmiddels 7e danhouder jiujitsu en lid van verdienste van de Judobond, die zeer veel waardering heeft voor hem. Hij zet zich volledig in om anderen te helpen en draagt nog altijd bij aan de trainingen van jiujitsuka’s. De mensen om hem heen kennen Barry van Bommel als een verantwoordelijke, deskundige en betrokken vrijwilliger.

Guusta de Beaufort is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar langdurige vrijwillige activiteiten op verschillende gebieden. Zo is ze al sinds 1976 actief voor het Koningin Wilhelminafonds Kankerbestrijding (KWF) als voorzitter van de afdeling Nieuwegein en als coördinator van de collectanten. Zelf collecteert ze overigens ook.

Daarnaast is ze ook actief voor de Algemene Hulpdienst. Eén cliënt met complexe problematiek heeft ze jarenlang intensief begeleid. Daarnaast weet ze ook nog tijd vrij te maken voor andere hulpbehoevenden, zoals bijvoorbeeld een wekelijks bezoek aan oudere vrouw. Ook gaf ze onder meer taalles, begeleidt ze spelletjesmiddagen in het buurthuis.

Voor de Ankergemeente verzorgt ze bijbellezingen tijdens de dienst, ze legt pastorale bezoeken af, doet kosterwerk en leidt de gebedskring. Mensen kennen mevrouw De Beaufort als een zeer betrokken vrijwilliger die het opneemt voor mensen die in een kwetsbare positie zitten. Die mensen kunnen altijd op haar rekenen. Ze kijkt wat iemand nodig heeft en handelt daarnaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!