Uitjes voor jongeren met zieke ouder of zusje/broertje

Gezinnen met een ziek gezinslid kunnen lang niet altijd op vakantie. Kinderen of jongeren die in zo’n gezin opgroeien, komen sowieso vaak minder toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen. Terwijl ontspanning hard nodig is: ze geven vaak praktische en emotionele steun en maken zich zorgen om hun thuissituatie. Daar praten ze lang niet altijd met iemand over.

Neem een kind dat opgroeit met zorg voor een ouder of broertje/zusje eens mee naar een leuk uitje. Veel dingen zijn kosteloos of voor weinig geld te doen. Een bezoek bijvoorbeeld aan het Natuurkwartier in Nieuwegein (met o.a. de kinderboerderij, het Milieu Educatie Centrum, museum Warsenhoeck en de Poldermolen), de bouwspeeltuin, het zwembad of de bioscoop. Zwembad Merwestein en de bioscoop in Nieuwegein hebben een aantal vrijkaartjes ter beschikking gesteld aan het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein om te verloten.

Kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar uit Nieuwegein die opgroeien met de zorg voor (of zorgen om) een zieke ouder of broertje of zusje. De ziekte waar het gezin mee te maken heeft, kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn of verslavingsproblematiek. Waar het om gaat is dat er iemand in het gezin is die veel extra zorg en/of aandacht nodig heeft. Meldt u dan voor 1 augustus 2013 aan bij het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein bij Els Ingelse (e.ingelse@vitrascmd.nl, tel.nr.: 06 – 20 70 12 09).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren