Uitgifte postzegel Prinses Beatrixsluis

In de postzegelserie van de vier Vreeswijkse sluizen is de vierde postzegel verkrijgbaar, nu met een afbeelding van de Prinses Beatrixsluis, juist het een moment, dat Koningin Beatrix haar taak als koningin overdraagt en zij de titel Prinses weer gaat dragen. De postzegels ter waarde van € 5,40 per vel van 10 postzegels zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Dagwinkel Vreeswijk, Dorpsstraat 10 te Nieuwegein.

De bouw van de Beatrixsluis was nodig, omdat de Koninginnensluis onvoldoende capaciteit had om de binnenvaartschepen in de vaarroute Rotterdam-Amsterdam te schutten. In 1938 is deze sluis in gebruik genomen, nu dus 75 jaar geleden. Vanwege dit jubileum opent het Vreeswijks Museum, voorheen de Oudheidskamer en gevestigd op Fort Vreeswijk, op 30 april een bijzondere expositie over de bouw, de gevolgen van de bouw en de toekomstplannen voor uitbreiding van deze sluis.

De expositie is op 30 april van 13.00 tot 17.00 uur en van 30 april t/m 29 september 2013 iedere woensdag en zondag van 14.00 en 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk