Uitbreiding scholen Galecop

De situatie van de onderwijshuisvesting in Galecop staat al langere tijd onder druk. In het verleden zijn daarom besluiten genomen om de capaciteit van de onderwijsvoorzieningen uit te breiden. Medio 2004 is besloten een 12-klassige basisschool te bouwen aan de Galecopperzoom. Dit is inclusief 3 extra lokalen voor leerlingen uit Blokhoeve. Tegen dit laatste aspect zijn door enkele schoolbesturen bezwaren geuit.

De bezwaren betreffen twijfel over de noodzaak voor die uitbreidingen en op grond van onderwijsinhoudelijke argumenten. Onderzoek heeft de noodzaak van de uitbreiding aangetoond en de onderwijsinhoudelijke aspecten zijn inmiddels minder sterk dan voorheen. Als compromis is gevraagd de Beatrixschool aan de Lohengrinhof met een 8e lokaal Blokhoeve te mogen uitbreiden.

In het Integraal Huisvestings Plan Onderwijs (IHPO) staan acht lokalen opgenomen voor leerlingen uit Blokhoeve. Hiervan zijn er al vier toegevoegd aan de herbouw van het scholen- complex in Zuilenstein. Daarnaast zullen er drie worden meegenomen bij de bouw van een school aan de Galecopperzoom. Er bestaan geen principiële bezwaren dit lokaal bij te bouwen aan de Beatrixschool. Het hiervoor benodigde budget moet gevonden worden binnen de financiële kaders van het IHPO.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk