Tweede verdachte aangehouden in moordzaak Ronald Bakker

De politie heeft 12 dagen geleden een tweede verdachte aangehouden in de moordzaak Ronald Bakker. Dit maakte het TV programma Opsporing Verzocht vandaag bekend. Ronald Bakker werkte bij een zogeheten Spyshop in Nieuwegein, waar onder meer (anti-) afluisterapparatuur, spionagecamera’s en gps-volgsystemen worden verkocht.

In het programma werd dinsdagavond een foto van de motorrijder getoond. De motorrijder zou vorig jaar op 9 september de 59-jarige Ronald Bakker hebben doodgeschoten in Huizen. Bakker was eigenaar van een Spyshop aan de Twentehaven in Nieuwegein. Bakker werd beschoten, terwijl hij nog in zijn auto zat en overleed later aan zijn verwondingen. De schutter vluchtte daarna op een motor. Op de A27 richting Utrecht blijkt de verdachte met hoge snelheid te zijn gefotografeerd.

In april werd in de zaak al een 33-jarige Nieuwegeiner opgepakt. De politie denkt dat deze verdachte Bakker heeft doodgeschoten. Twee weken geleden heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Het is een 27-jarige man uit Utrecht. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid bij de moord. Deze persoon is vermoedelijk de bestuurder van de witte Citroën waarmee Ronald Bakker op de dag van de moord vanuit zijn werk bij de Spyshop in Nieuwegein naar huis is gevolgd. Hij wordt er tevens van verdacht dat hij de schutter heeft ingeseind dat Ronald Bakker er aan kwam.

Politie-woordvoerder Bernard Jens vanavond in Opsporing Verzocht: ‘Bakker was een echte gezinsman. We hebben hem niet kunnen linken aan criminele activiteiten. Dat wil ik benadrukken. We kennen het motief nog niet. We willen in contact komen met mensen die ons meer kunnen vertellen over de tweede verdachte.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk