Tweede Kamerleden bezoeken St. Antonius Ziekenhuis

De Tweede Kamerleden Nine Kooiman, Henk van Gerven (beiden SP) en Eelke van der Veen (PvdA) hebben vrijdag 18 februari jl. een werkbezoek afgelegd aan het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Tijdens het bezoek stonden chronische longziekten centraal. Er werd een beeld gegeven van de patiëntenzorg van het St. Antonius Ziekenhuis voor mensen met een chronische longziekte. Aan de orde kwamen ondermeer: innovatie en wetenschappelijk onderzoek voor chronische longziekten en samenwerking tussen het ziekenhuis en zorggroepen in de regio om patiënten zo goed mogelijk te behandelen. Bij het werkbezoek waren ook het Astma Fonds en de Long Alliantie Nederland aanwezig.
Het St. Antonius Ziekenhuis behandelt jaarlijks ruim 10.000 nieuwe patiënten met een chronische longziekte. In Nederland hebben ruim één miljoen mensen een chronische longziekte, zoals astma, COPD, longfibrose, pulmonale hypertensie en sarcoïdose.In het werkbezoek is aan de orde gekomen hoe het St. Antonius Ziekenhuis omgaat met de toename van het aantal longpatiënten en hoe door innovatie, wetenschappelijk onderzoek en samenwerking met zorggroepen in de regio deze patiëntengroep de best mogelijke zorg krijgen. Een belangrijke innovatie van het St. Antonius Ziekenhuis is bijvoorbeeld de behandeling van sarcoïdose patiënten met infliximab (onderdrukt afweerreacties van het lichaam) en het onderzoek naar de betekenis van longeiwitten in het bloed.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: