Tweede IJssel Truckfestival in Nieuwegein

Het eerste weekeinde van juni wordt voor de tweede keer het ‘IJssel Truckfestival’ gehouden. Voor het eerst in Nieuwegein, op de parkeerplaats naast het NBC en de HomeBoxx, zullen op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni de mooiste showtrucks, civiele voertuigen, zwaartransport voertuigen, bergingsvoertuigen en vele oldtimers te zien zijn. Vrijdag 1 juni zal het festival beginnen op 17.00 en zal eindigen om 23.00 uur en zaterdag 2 juni opent het festival zijn deuren om 10.00 en zal eindigen om 17.00 uur.

Op zaterdag zal er een gehandicapten truckrun plaatsvinden. Deelnemende gehandicapten krijgen de kans om een ochtend voorin een vrachtwagen met een chauffeur mee te rijden. Over het gehele weekeinde is er een chauffeursmarkt en een bazaar. Op deze markt zijn bedrijven te vinden die producten verkopen in het thema van het festival, zoals truckaccessoires, transportboeken, autominiaturen, maar ook t-shirtjes en petjes. Ook zal er een modelbouwshow zijn waar een aantal enthousiaste bouwers hun eigen werk tonen en is er een modelbaan waar radiografische auto’s op rijden. Ook aan muziek is gedacht op beide dagen. Zo zal RadioNL het dagprogramma verzorgen en verschillende DJ’s het festival muzikaal omlijsten.


Vrijdagavond zal de avond met een grote lichtshow worden afgesloten. Vanaf 21.45 uur begint het donker te worden, waarna de aanwezige chauffeurs hun lichten aanzetten. Verder zijn er nog een aantal activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, draaimodel, maar ook een rodeostier. Een dag voor alle type auto liefhebbers en / of een leuk uitje voor het hele gezin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk