Katern

Tweede Europese titel Hoge Bi voor Nieuwegeinse fietsenmaker

In het Tsjechische Brno veroverde Arie Liefhebber gisteren zijn 2e Europese titel met zijn hoge bi. In 2017 reed hij al eerder naar deze felbegeerde plaats maar dit jaar neemt hij ook nog de beker voor de overwinning in de tijdrit mee naar huis.

De race begon regenachtig, waardoor het parcours voor de hoge bi rijders met hun massieve banden zo hier en daar best tricky was. “Blijven focussen is een must om niet onderuit te gaan in de bocht, je licht zo onderuit op een natte baan” aldus de fietsenmaker uit Nieuwegein.

In de 40km race waar Liefhebber in startte was hij de enige Nederlander, maar in de 100km race reed Bram van der Slik mee die daar een prachtige 5e plek wist te behalen in zijn allereerste 100km race. Lange tijd reed de Tsjech Karel Tomanec samen met Liefhebber kop over kop maar in de laatste ronde voerde Liefhebber het tempo zo ver op dat de Tsjech niet meer kon volgen. “Ik ben niet gedemarreerd maar wilde weten wie kon volgen” aldus Liefhebber. “Deze tactiek werkte en hierdoor kreeg ik een voorsprong van  ruim 20 seconden op de streep.”

Na een korte rustpauze starten de tijdrit over de Engelse mijl en ook daar bleek Arie Liefhebber over de snelste benen te beschikken. Met twee seconden verschil mocht hij ook daar op de hoogste trede van het podium plaats nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren