Tweede editie Street Art Nieuwegein officieel geopend

Donderdagochtend 6 juni jl. is Street Art Nieuwegein officieel geopend door wethouder Ellie Eggengoor, wethouder John van Engelen en Stijn Timmermans, asset manager bij Wereldhave. Vanaf vandaag kunnen de inwoners en bezoekers van Nieuwegein live meekijken naar de totstandkoming van veertien indrukwekkende 3D-kunstwerken. Deze kunstwerken worden in slechts drie dagen gecreëerd door gerenommeerde (inter)nationale kunstenaars en zullen tot vier augustus te bewonderen zijn in de binnenstad van Nieuwegein.

Street Art 2024 opening

Het succesvolle Street Art Nieuwegein wordt voor de tweede keer georganiseerd en viert wederom de levendige straatkunstscene van de stad. Dit kunstinitiatief nodigt zowel inwoners als bezoekers uit om de Street Art route te volgen langs diverse 3D-kunstwerken. Elk kunstwerk is geïnspireerd door het thema van dit jaar: Inclusie. De kunstenaars hebben dit thema op unieke wijze verwerkt in hun creaties, wat zorgt voor een inspirerende en verbindende ervaring. De bezoekers kunnen zelfs onderdeel worden van de 3D kunstwerken door erin te stappen.

Wethouder Ellie Eggengoor sprak tijdens de opening vol enthousiasme over het evenement: “Street Art Nieuwegein biedt een prachtig platform voor inclusie en verrijkt onze stad op een unieke manier. Het brengt mensen samen, ongeacht hun achtergrond, en laat zien hoe kunst ons allemaal kan verbinden. Dit initiatief versterkt het gevoel van gemeenschap en maakt kunst toegankelijk voor iedereen.”

Stijn Timmermans, asset manager bij Wereldhave, benadrukte het belang van de samenwerking voor de binnenstad en Cityplaza: “Het ondersteunen van Street Art Nieuwegein helpt ons niet alleen om de culturele levendigheid van Nieuwegein te vergroten, maar versterkt ook de aantrekkingskracht van Cityplaza als het kloppende hart van de binnenstad. Dit evenement laat zien hoe samenwerking tussen verschillende partijen kan leiden tot een bruisende en aantrekkelijke omgeving voor zowel inwoners als bezoekers. We zijn trots om deel uit te maken van een initiatief dat bijdraagt aan de dynamiek en groei van onze stad.”

Tot vier augustus blijft de kunstroute open voor bewondering en daarnaast worden additionele evenementen georganiseerd, zoals workshop 3D tekenen en graffiti.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk