Tweede buurtgesprek in Vreeswijk: ‘Nog niets staat vast’

Dinsdag 16 juni jl. vond het tweede buurtgesprek plaats in Vreeswijk over de mogelijke sloop van woningen. De woningen aan de Irenestraat, Margrietstraat en de Tramstraat zijn verouderd. Wordt het renovatie of gaat de boel plat om nieuwe woningen te bouwen. Meer van deze tijd en geschikt voor jong en oud. Of blijven enkele woningen toch gespaard van de sloophamer.

Mitros: ‘Er zijn verschillende soorten onderhoud, die soms door elkaar worden gehaald. We hebben het hier niet over het vervangen van een tegeltje of niet. We hebben het hier over een grondige aanpak, een flinke renovatie, zodat de woningen weer pakweg 25 jaar mee kunnen. Maar de manier waarop de woningen ooit zijn gebouwd, staat deze vorm van renovatie in de weg. Daarom onderzoekt Mitros sloop-nieuwbouw, met bijkomend voordeel van méér appartementen en kansen voor jong en oud om in Vreeswijk te wonen.’

Onze videograaf Jos van Vogelpoel en Frans Evers trokken voor de tweede keer naar Vreeswijk om Yuen Kwan Lam van verhuurder Mitros en Karin Meijers van Klankbordgroep Vreeswijk aan de tand te voelen. Is de communicatie wel zo slecht? Of speelt er meer?

Bovenstaand videoverslag geeft wat antwoorden op enkele vragen. Duidelijk is dat er nog niets is besloten. Het is aftasten en luisteren naar elkaar, communiceren. Onze redactie houdt deze zaak, zoals alles in Nieuwegein, nauwlettend in de gaten. Ga hier naar ons verslag van de eerste avond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren