Tweede bijeenkomst duurzame energie polder Rijnenburg in het NBC

Op zaterdag 30 juni houdt de gemeente Utrecht een tweede bijeenkomst met betrekking tot het ‘energielandschap’ in de polder Rijnenburg en Reijerscop. De gemeente Utrecht is voornemens in de polder windmolens te plaatsen. Deze tweede werkbijeenkomst is in het NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein en duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur. U krijgt informatie over het proces en u kunt ideeën geven voor het verder uitwerken van de scenario’s van het energielandschap. Het is een inloopbijeenkomst, u kunt dus binnenlopen wanneer u wilt.

Na de eerste werkbijeenkomst van 17 mei 2018 zijn initiatiefnemers, het ontwerpbureau en de gemeente aan de slag gegaan om de scenario’s aan te passen en verder uit te werken. Hiervoor maken zij gebruik van de opmerkingen en ideeën die tijdens de eerste werkbijeenkomst zijn verzameld en de inbreng van verschillende belangengroepen. De resultaten daarvan worden gepresenteerd tijdens de werkbijeenkomst op 30 juni. Ook is er een nieuw scenario te zien dat is uitgewerkt door een aantal mensen die eerder lid waren van de uitwerkingsgroep.

Na de werkbijeenkomst
Na de tweede werkbijeenkomst gaan initiatiefnemers en ontwerpers aan de slag met het verfijnen van de scenario’s voor het energielandschap. De resultaten koppelen zij terug tijdens een derde werkbijeenkomst. Deze bijeenkomst is na de zomer van 2018.

Rijnenburg is een open gebied dat nu vooral agrarisch benut wordt met een woningbouw bestemming. Realisatie daarvan is echter uitgesteld tot tenminste 2030. In de tussentijd is het gebied te gebruiken als energiepark.

Er is veel over te doen. Ook bewoners in Nieuwegein zijn in actie gekomen, want de molens worden zeer hoog en zullen overlast veroorzaken voor de bewoners in de wijken Galecop, Batau Noord en Batau Zuid.

Klik hier voor ons dossier over dit onderwerp. Zelf werken aan duurzame energie in uw woning? Gebruik dan de Led dimmers bij Elektrobode.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren