Verdachten van plofkraak opgepakt in Nieuwegein

Een arrestatieteam van 15 man hebben vanmorgen vroeg een persoon opgepakt in een woning aan een van de hofjes aan de Hogerhoeve in de wijk Blokhoeve. De inval zou rond 05.45 uur hebben plaatsgevonden. De politie kwam de man op het spoor via drie andere verdachten die vorige maand al werden opgepakt  na plofkraken in de regio. Na de aanhouding heeft de technische recherche de woning aan de Hogerhoeve doorzocht.

De arrestatie ging gepaard met veel lawaai, Een omwonende laat weten: ‘Is het geen vuurwerk wat je wakker houd dan is het wel een arrestatieteam wat lawaai maakt bij een inval. Altijd wat te doen in onze wijk. Huis wordt nu flink doorzocht door mannetje of 15. Helaas geen filmploeg erbij, dus kunnen we het niet terugzien.’

De aanhouding is het resultaat van een onderzoek van de politie die enkele maanden geleden is gestart. Het onderzoek werd opgezet naar aanleiding van de het stijgende aantal plofkraken op geldautomaten in supermarkten. In dit onderzoek kwam de Nieuwegeiner in beeld. Drie andere verdachten zijn op het zelfde moment opgepakt in Utrecht.

De verdachten zullen op het politiebureau worden verhoord over hun betrokkenheid bij de plofkraken. Op 14 oktober zullen zij voorgeleid worden aan de rechter commissaris. Eerder waren al drie personen opgepakt voor de plofkraken.

De politie gaat ervan uit dat de zeven verdachten die nu vastzitten allemaal bij de dezelfde groep horen. Er wordt nog naar gezocht naar meer verdachten. Vanavond besteedt de politie aandacht aan de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De politie: ‘Plofkraken vormen een ernstige inbreuk op de maatschappelijke orde. Omwonenden, winkelpersoneel, ondernemers en winkelend publiek worden geconfronteerd met schade aan winkels en geldautomaten. Het gebruik van gas heeft de gevaarzetting groter gemaakt. Het gaat dus om ernstige feiten en het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk