Twee mannen neergestoken in huisartsenpost Nieuwegein, vrouw raakt onwel en overlijdt

Twee mannen zijn in de nacht van zondag op maandag 11 september lichtgewond geraakt bij een steekincident in de huisartsenpost van het St. Antonius Ziekenhuis aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. Kort na het incident raakte een patiënte die ook aanwezig was onwel. Zij is vervolgens overleden, bevestigt de politie vandaag.

Een 30-jarige vrouw uit Zeist is opgepakt in de wachtruimte, ze was volgens de politie een patiënte die de huisartsenpost bezocht. Zij wordt verdacht van het verwonden van de twee mannen, die daar niet als patiënt waren. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. Ook wordt onderzocht wat heeft geleid tot de dood van de vrouwelijke patiënte.

Een familielid van de overleden vrouw laat weten dat de aangehouden vrouw een verwarde indruk maakte. Zij zat in de wachtkamer en zou vanuit het niets zijn opgesprongen en begon vervolgens met een mes te zwaaien. Een van de gewonde mannen zou de zoon van het slachtoffer zijn, die ertussen sprong om zijn moeder te beschermen. Daarna zou zijn moeder onwel zijn geworden.

‘Moeilijk te bevatten’
De huisartsenspoedpost in Nieuwegein laat weten geschrokken te zijn. Wij zijn geschrokken en betreuren het dat dit heeft plaatsgevonden. Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de familie en dierbaren van de overleden persoon. We wensen hen veel sterkte bij dit verlies”, laat zorgorganisatie UNICUM weten. “Ook voor de medewerkers van onze huisartsenpost en voor de medewerkers van de spoedeisende hulp en beveiliging is deze gebeurtenis moeilijk te bevatten.”

Ook UNICUM en andere getuigen spreken van een incident met “een verward persoon”. De politie wil daar niets over zeggen. Een woordvoerder geeft aan dat onderzoek meer duidelijkheid moet geven.

In verband met het onderzoek waren de spoedeisende hulp en huisartsenpost maandag tijdelijk gesloten. Binnenkort zal de politie met een verklaring komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk