Twee Fransen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

De politie heeft woensdag 11 oktober op de A2 ter hoogte van Nieuwegein binnen enkele uren twee Fransen aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Bijzonderheid was dat de mannen als bestuurder in dezelfde auto werden betrapt.

Kort na middernacht controleerden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een personenauto met Frans kenteken met twee inzittenden. Daarbij roken de agenten een doordringende hennepgeur. Tevens vertoonde de 29-jarige Franse bestuurder de bekende kenmerken als bloeddoorlopen ogen, langzame pupilreactie en onrustig gedrag. In de auto werd een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen waarna de bestuurder een speekseltest werd afgenomen. De test reageerde positief op het gebruik van cannabis/THC. De man werd proces-verbaal aangezegd en kreeg een rijverbod voor de periode van 24 uur.

Bijrijder
Enkele uren later zagen de agenten dezelfde auto weer rijden en bij controle bleek dat nu de eerdere bijrijder achter het stuur zat. Ook hij vertoonde dezelfde symptomen en uitslag van de speekseltest gaf aan dat de 25-jarige man onder invloed van amfetamine en cannabis/THC was. Ook hier volgde een proces-verbaal en een rijverbod voor de tijd van 24 uur.

Foto: Politie district Midden Nederland

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren