Twee dorpen in oorlogstijd: ‘Herinneringen uit Jutphaas en Vreeswijk’

“Iedere zichzelf respecterende gemeente zou een boek moeten hebben over haar geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog?” Deze uitspraak deed Ad van Liempt, televisiemaker, schrijver van talloze boeken over de Tweede Wereldoorlog en tot voor kort inwoner van Nieuwegein.

De Nieuwegeinse schrijfster Renée Blom pakt zijn uitdaging op. “Het wordt een bijzonder boek met veel foto’s en vol korte verhalen en getuigenissen over Duitse spionnen, enorme stromen vluchtelingen, vluchtende kinderen, bombardementen van strategische doelen en kleine persoonlijke herinneringen” aldus Blom.

De Historische Kring Nieuwegein stelt kennis en beeldmateriaal beschikbaar. Vanaf nu tot en met 7 mei 2020 kunnen belangstellenden via de e-mail tegen korting intekenen op het boek dat 128 pagina’s telt en fullcolour wordt uitgevoerd. De prijs bij voorinschrijving is 19,45 euro. Na 7 mei is de prijs 23,- euro. Inschrijven kan via: wo2innieuwegein@gmail.com.

1945 Bevrijdingsfeest op Kerkveld. Wie herkent er mensen op deze foto genomen in 1945 op Kerkveld in Jutphaas tijdens het eerste bevrijdingsfeest? Stuur een e-mail naar wo2innieuwegein@gmail.com.

One thought on “Twee dorpen in oorlogstijd: ‘Herinneringen uit Jutphaas en Vreeswijk’

  1. Lambertus Epping

    Ben in het bezit van 2 foto’s 1x uit 1944 van onze slagerij op de Dorpsstraat 35 te Jutphaas; en 1 x Bevrijdingsoptocht te Jutphaas.U mag deze foto’s ophalen voor gebruik in uw boek.Verder ‘n leuke anekdote van de slager zelf uit de oorlog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk