Katern

Twee dagen show voor Duitse Herdershonden in Nieuwegein uit alle windstreken van Europa!

Vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli a.s. zal het terrein van Sportpark Geinoord te Nieuwegein nu eens niet gebruikt worden voor de voetbalsport. Er doen vele Duitse Herdershonden mee aan de grootste Exterieurshow van de VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herders), de Kampioenschapsclubmatch mee.

De baasjes en honden zijn afkomstig uit diverse landen in Europa en er is zelfs al een Amerikaanse deelnemer gemeld. Alleen zeer fraaie exemplaren, behorend tot de top van het ras, doen mee. Ze worden beoordeeld door verschillende gerenommeerde, internationale keurmeesters. Wie hier met zijn hond een goed resultaat neerzet, verwerft internationale bekendheid. De VDH is tevens de grootste rashondenvereniging van Nederland met ruim 3000 leden.

Vrijdag keuring stokhaar, zaterdag langstokhaar
Voornaamste blikvanger is wel het splitsen van de beide variëteiten. De langstokharigen worden gekeurd los van de stokharige variëteit.
Zo zal vrijdag 8 juli de dag zijn waarop uitsluitend de stokharigen beoordeeld zullen gaan worden. En zaterdag 9 juli staat in het teken van de Langstokharige variant. Er kan zelfs de titel “Auslese” wat gelijk staat aan de hoogste titel uitgereikt worden! Een mooie kans om deze schitterende vertegenwoordigers van dit mooie, veelzijdige ras eens zelf te gaan bekijken.

Vanaf vrijdag 8 juli staat de rasvereniging VDH gedurende twee dagen klaar om deelnemers en toeschouwers te ontvangen op het Sportpark Geinoord. De keuringen beginnen om 09.00 uur en gaan door tot ongeveer 17.00 uur. Dan zal het moment zijn aangebroken waarop de prijzen van de allerbesten uitgereikt gaan worden.

Liefhebbersdag 9 juli
Heel interessant, maar voor de liefhebber is het misschien nog wel leuker dat daar op de zaterdag de eigen hond beoordeeld kan worden. Tijdens deze beoordelingen wordt de hond bekeken door de diverse experts. De beoordeling bestaat uit een inspectie door een dierenarts die men voorziet van toegespitste adviezen. Daarnaast wordt op een ongedwongen manier bekeken welke karaktereigenschappen en werkaanleg de herdershond heeft. Vervolgens kijken keurmeesters naar de bouw en het gangwerk van de hond. Zij beschrijven de hond en verstrekken ook adviezen. Daarnaast vertellen ze graag of de herdershond talent heeft op showgebied. Alle beoordelingen krijgt men netjes op papier mee samen met een Certificaat van Deelname. Daar kun je mee thuis komen!

Je kunt je opgeven via www.duitseherder.nl/liefhebbersdag, per hond kost deelname slechts 10 euro en dan krijg je ook nog eens gratis entree voor het hele gezin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk