Twee auto’s betrokken bij botsing met tram

Door een aanrijding tussen twee auto’s en een tram (lijn 60) was het tramverkeer vanmorgen enige tijd stilgelegd. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Henri Dunantlaan en de Zandveldseweg in Hoogzandveld. ‘Er was alleen sprake van een materiële schade’, zegt een woordvoerder van U-OV. Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur. Eén van de bestuurders zag de tram niet aankomen. Zij bleef ongedeerd.

Het tramverkeer tussen Utrecht en Nieuwegein is rond 09.45 uur weer opgestart. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen. Beide auto’s zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.

Het ongeval gebeurde net na de wissel die de afgelopen tijd veel storingen heeft opgeleverd aan het vernieuwde spoor. Hierdoor moesten de reizigers ook al geduld hebben om gebruik te maken van de vernieuwde tram. Op de overgang bevinden zich geen spoorbomen. ‘De oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht’, zo laat U-OV weten.

Nieuwegeiner Arno Valkenburg laat onze redactie weten: ‘Ik kom iedere dag daar langs met mijn auto. Mij is opgevallen dat de verkeerslichten niet goed staan. Ik vervoer kinderen van en naar school. Verkeersveiligheid vind ik erg belangrijk.  Als de tram (lijn 60) van Nieuwegein naar Utrecht langskomt op de bewuste kruising is mij al enige tijd opgevallen dat als de tram de kruising oversteekt, de verkeerslichten voor het autoverkeer direct op groen springen terwijl de tram nog de kruising oversteekt.’

Arno Valkenburg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!