Katern

TV Rijnhuyse zwaait paralympische tennissers uit

overhandigingvlag

Het paralympisch uitzwaai-evenement bij Tennisvereniging Rijnhuyse trok zaterdag 13 augustus jl. veel bezoekers uit de regio. Op dit feestelijk evenement waren Jiske Griffioen, Aniek Koot, Diede de Groot en Marjolein Buis present, die begin september zullen spelen in Rio de Janeiro. Bondscoach Dennis Sporrel kreeg uit handen van KNLTB directeur Eric Poel de Nederlandse vlag overhandigd om deze in Rio de Janeiro te gaan gebruiken.

Naast de training en demonstratiewedstrijd door deze toptennissers, konden bezoekers op de overige banen tijdens de Reinaerde-clinic zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te tennissen. Het geheel werd afgesloten met een salsaband. De opbrengst van dit evenement doneerde Tennisvereniging Rijnhuyse aan de Esther Vergeer Foundation. Voor Tennisvereniging Rijnhuyse was dit evenement een mooi startsein voor de herintroductie van rolstoeltennis bij de club en voor de test met G-tennis voor mensen met een beperking.

interviewbackhuijs

Ten behoeve van het rolstoeltennis werkt Rijnhuyse o.a. samen met de Esther Vergeer Foundation, Fonds Gehandicaptensport, regionale zorginstellingen, de gemeente Nieuwegein en met de KNLTB.  De smashcourtbanen van de club zijn geschikt voor rolstoelers en ook het clubhuis zelf is rolstoeltoegankelijk met bijv. openslaande deuren, een aangepast toilet en niet al te hoge drempels.

chequeVergeer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk