Turkse pizza met Dutch touch

Voor 4 personen
1 pak mix voor pizza compleet (Koopmans)
olijfolie
2 uien
1 bakje vega-korreltjesgehakt (Sofine of Quorn)
2 tenen knoflook
½ kleine prei
2 tomaten
1 groene paprika
klein stukje rode peper of mespuntje sambal
½ theelepel gemalen koriander
zout en peper Extra: deegroller, knoflookpers Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Maak een deeg zoals op het pak met de mix voor pizzadeeg staat beschreven en laat het even staan met een theedoek erover.
Pel en snipper de uien.
Pel de knoflook.
Was de prei en de rode peper en snij deze in superdunne ringetjes.
Was de paprika en de tomaten, haal de zaden uit de paprika en snij ze in kleine stukjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjes- of koekenpan.
Bak de uien even aan en voeg het korreltjesgehakt toe.
Zet de kookpit iets lager.
Pers de knoflook boven de pan uit en roer alles los van de bodem.
Laat een minuut of vijf zacht bakken en voeg dan alle groenten toe.
Even aanbakken en dan met een deksel op de pan op een zacht pitje bijna gaar laten worden.
Ondertussen het pizzadeeg in vier stukken verdelen en op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot langwerpige, ovale plakken.
Leg de deegplakken per twee op een bakblik.
Verdeel het zakje saus uit het pak pizzamix over de deeglappen.
Roer de koriander door de groenten en proef of er nog zout en peper bij moet.
Verdeel de groenten over de deegplakken en schuif de bakplaten in de oven.
De pizza’s zijn klaar wanneer de deegranden goudbruin zijn gekleurd, na ongeveer 20 minuten.
Serveer er een frisse komkommersalade met yoghurt en munt bij en gevulde pitareepjes. Komkommersalade
Snij een halve komkommer in dunne, halve plakjes en een kleine ui in ringen. Maak een dressing van ½ kopje yoghurt, 2 eetlepels (appel)azijn, 3 à 4 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper en een theelepeltje suiker. Schep de komkommer door de dressing, leg de uienringen erop en garneer met wat blaadjes gesnipperde munt.
Pitareepjes
Een paar pitabroodjes plat doorsnijden en op een van de volgende manieren beleggen.
Met plakje kaas, kaas en uiensnippers, kruidenroomkaas, olijfolie met reepjes gedroogde tomaat of olijfolie met Bruschetta. De pitahelften weer op elkaar drukken, in repen snijden en de laatste 5 minuten in de oven meebakken met de pizza’s. Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd ca. 20 minuten
Bereidingstijd ca. 30 minuten Tip
Het deeg kan ook tot ronde plakken worden uitgerold. De pizza kan dan na het bakken worden opgerold. Voor een authentiekere smaak besprenkel je voor het eten het gerecht met wat citroensap. Weetje
“Lahmacun” is de oorspronkelijke naam van deze pizza. Eigenlijk is Lahmacun geen pizza, omdat dit gerecht, op de oorspronkelijke manier bereidt, een eigen karakteristieke, pikante smaak heeft. Gebruikt worden pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Dit gerecht kan opgerold worden gegeten, maar vaker wordt het in stukken gesneden geserveerd, besprenkeld met wat citroen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk