Vermist konijn Fluppy is weer terecht

Op 20 maart is aan de Othellolaan in de wijk Zuilenstein, is konijn Fluppy vermist. Het gaat om een wit met grijs gemêleerd konijntje van 3 jaar oud met grijze opstaande oren. Hij is uit een omheinde tuin ontsnapt. Toch kan het dier niet ver uit de buurt zijn. Vermoedelijk is het naar een aangrenzende voor of achtertuin gehuppeld. Een wit-grijs konijntje valt natuurlijk op tussen de struiken. Tot nu toe, is dit diertje helemaal spoorloos.

Er worden helaas schrikbarend veel konijnen gedumpt. Eigenlijk gaat dat het hele jaar wel door. Dat betekent, dat veel mensen zich niet realiseren waar ze aan beginnen, als ze voor het plezier van de kinderen een konijn gaan aanschaffen. Kinderen zijn er vrij gauw op uitgekeken, want het schoonmaken van hokken is niet bepaald het leukste werk. Konijnen hebben een ruim hok nodig, en dagelijks vers water nodig. en goed voer en hooi. Konijnen zijn groepsdieren, en hebben een maatje nodig. Ook hebben ze voldoende menselijke aandacht nodig.

Kunt u informatie geven over dit vermist konijntje, belt u dan naar telefoonnummer 088-0064674, een mailtje mag ook naar nieuwegein@amivedi.com o.v.v. 741346.

Op 22 maart is het konijn Fluppy weer gevonden. De eigenaar had posters verspreid waardoor het konijn werd erkend door oplettende buurtbewoners. hij zit nu weer in zijn eigen tuin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk